On-line poradna

Rychlotest,spolehlivost a příznaky 23. 1. 2019

Uživatel: je to mozne, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Je možné, že rychlotest ktery byl provedeny 2 mesice po rizikovych situacich neodhalil by nakazy a obvykly test ano? Příznaky stale pretrvavaji tj. vyrazka, zvetsene uzliny v krku, afty v puse. Je nejaka nadeje ze to neni hiv?Dekuji za odpoved.

Július Szabó

Odpověděl: Július Szabó, 24. 1. 2019

Dobrý den, možné je všechno, bohužel nepíšete to základní - jestli a jaké bylo riziko. Spolehlivost dnešních rychlotestů je srovnatelná s běžnými testy, chyba může nastat, pokud rychlotest nedělá kvalifikovaný pracovník, ale dělá si ho např. klient sám. HIV nemá žádné specifické příznaky, pokud se nějaké projeví, vyskytují se obvykle mezi 3. a 4. týdnem (ne později, než 6. týden od rizika). Více informací najdete na www.hiv-prevence.cz.

Obrázek č. 138

Podpořte nás!

 

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.