On-line poradna

HIV test - antibiotika 23. 1. 2019

Uživatel: Emil, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Zdravim. Pred 76 dňami som mal chránený styk s rizikovou osobou (žena) - zasunutia boli všetky chránené, avšak prebehli nejaké bozky a otrel som si penis o vagínu pred použitím kondómu. Nakoľko som mal urologické problémy a odmietol som výter z močovej trubice, užíval som 3 týždne atb - doxyhexal a popri tom prvé 4 dni Fluco Sandoz z dôvodu preliečenia možnej nákazy chlamýdiami alebo niečim podobným. Atb už 10 dní neužívam - problémy vymizli. Imunita však na bode mrazu. 3x odvtedy chorý, bolesť svalov a kĺbov, suché pery, lámanie zubov, zaliehanie v ušiach a silný kašel - možno z dôvodu narušenej psychiky zo strachu. O 3 dni odchádzam na rok do zahraničia. Opláca sa mi ísť zajtra ( po 77 dňoch) na HIV test? Alebo to nemá zmysel, nakoľko som užíval spomínané antibiotiká a ešte neprešli plné 3 mesiace. Mám radšej počkať a otestovať sa keď sa vrátim? Jeden test som už absolvoval pred užívaním atb - po 5 týždňoch od irizikového správania a výsledok negatívny. Ďakujem za odpoveď.

Július Szabó

Odpověděl: Július Szabó, 24. 1. 2019

Dobrý den, v případě, že užíváte antibiotika, doporučujeme dodržet 3 měsíce od rizika k testu.

Obrázek č. 138

Podpořte nás!

 

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.