On-line poradna

V tomto tématu Vám rádi zodpovíme všechny dotazy týkající se testování na HIV, tedy např. KDY jít na test, KAM jít na test apod. Získáte zde také informace o možnostech tzv. rychlo-testů. Budeme se snažit, abyste svou odpověď získal/a v pracovní dny nejpozději do 24 hodin od položení dotazu.


 

 

Spolehlivost 8. 1. 2019

Uživatel: N23, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chci se zeptat, na kolik % je účinný rychlotest, pokud si ho udělám dva měsíce a tři dny porizikovém chování. Děkuji

Spolahlivosť 7. 1. 2019

Uživatel: Ben, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý večer. Zdravím všetkých. Sám som si prešiel týmito depresiami a úzkostami. Prosím Vás pred dvoma rokmi v roku 2016 som mal velmi zlé obdobie a urobil som vec ktorú si do konca života neodpustím. Podviedol som svoju priatelku na priváte. Platené služby. Išlo síce "len" o orál vykonávaný mne ale vlastná psychika ma skoro zruinovala. K veci. Od mojho rizikového správania som bol na testoch po 3 aj po 6 mesiacoch vdaka Bohu negatívnych. Psychika na nule strach úzkosť depresie pred testami aj niejaký cas po testoch. Čas ako tak prešiel a prišlo s priatelkou k tomu že si chceme založiť rodinu a ja som dostal niejaký vnútorný strach či naozaj môžem íst do toho či som naozaj zdravý. Samozrejme žiadny iný partneri ani z mojej ani z priatelkinej strany neboli. Zaručene. Internet som prelistoval zhora dole zlava doprava o spolahlivosti testov a o vplive psychiky a hlavne stresu celé obdobie pred testom. Je to všetko ok? Mal by som byť čo sa týka HIV zdravý? A aby som nezabudol. Obrovská poklona pre Vás všetkých. Obrovské Ďakujem. Obrovské Uznanie. Obrovský Obdiv. Majtesa

Třezalka 7. 1. 2019

Uživatel: Lidi, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, prosím může mít dlouhodobé užívání třezalky nějaký vliv na výsledek testu?

Darování krve + přenos 7. 1. 2019

Uživatel: Lili, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o odpověď na mé dvě otázky. 1) Spolehlivost testu se uvádí po třech měsících od rizika jako dostatečně spolehlivá a není potřeba test opakovat. Když je tomu tak ve všech případech a test nemůže být ovlivněn, proč transfúzní oddělení požadují při darování krve min. dobu od rizikového styku 12 měsíců právě kvůli HIV riziku? Je test po 3 měsících opravdu spolehlivý u všech? 2) Orální sex je považován za bezpečnější sex, často tu také padla otázka na pasivní orální sex, chtěla bych se zeptat, jestli pro ženu, které je prováděn orální sex (žena je tedy v pasivní roli) existuje nějaké riziko nákazy HIV? Například v případě, že by se partner při provádění orální sexu kousl do rtu apod ... Moc děkuju za Váš čas a odpovědi

Test 6. 1. 2019

Uživatel: Lenka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, na okolnosti anonymního testování HIV. Stačí pouze kdykoli v testovací dobu přijít na pobočku bez předběžné domluvy či nějakého "objednání" ?

Opakovat? 6. 1. 2019

Uživatel: Dalibor, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, 2 dubna 2017 jsem měl rizikové chování a 5 července 2017 jsem šel na HIV test a vyšlo to negativní, což bylo vlastně po 3 měsících. Slyšel jsem ale, že to není 100% a že se doporučuje test co byl udělán po 3 měsících ještě jednou zopakovat 6 měsíců po prvním testu. Jak to tedy je? Děkuji

POLYGYNAX 4. 1. 2019

Uživatel: Mellisa, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, byla jsem na testování HIV 2 měsíce po vzniku rizika možného přenosu. Týden před odběrem krve jsem brala POLYGYNAX. Výsledek testu byl negativní. Mohu se Vás zeptat, zda výsledek je 100% vzhledem užívání léku POLYGYNAX. Děkuji

Znovu test ? 4. 1. 2019

Uživatel: Tera, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den , byla jsem po 96dnech od rizikové situace na testech HIV a vyšly negativní , mám test opakovat ? Jsem z toho zmatená a mám deprese . Děkuji

Test 3. 1. 2019


Dobry den, rozumim tedy dobre tomu, ze kdyz si necham udelat pcr test na hiv 2 a vysledek bude pozitivni tak v pripade, ze test na protilatky bude negativni bude pro me vysledek negativni, nebo? Dekuji

Užívání léku na hiv 30. 12. 2018

Uživatel: Rajen, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den ,ma nejaky vliv na delku zivota ,brani leku na hiv,po zjisteni nakazy,po 1 mesicy od ryzikoveho chovani nebo,je to stejne jako po zjisteni po 3,mesicich.dekuji.

Gynekologie 29. 12. 2018

Uživatel: Asmon, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chci se zeptat jestli lze zjistit přítomnost viru HIV z klasického vyšetření u gynekologa (stěry, vzorek pod mikroskopem) popřípadě jestli by lékař získal podezření například ze zvětšených tříselných uzlin. Děkuji.

Rychlotest 29. 12. 2018

Uživatel: mirek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, rád bych se zeptal, cca pul roku mě trápí bolesti svalů,kloubů,únava, ještě se mi udělalo něco v puse-něco jako vyrážka všechna vyšetření včetně imuno jsem měl v pořádku. Raději se se nechal otestovat v HIV centru v HK, nechal jsem si udělat rychlotest-bylo to nejméně 6 měsíců po možné nákaze. Lze považovat rychlotest(provedený v HIV centru za spolehlivý)? Děkuji

Test po 3 měsících a ovlivnění testu léky 28. 12. 2018

Uživatel: Roman, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Chápu to tedy dobře že nezáleží na tom kolik beru prášků nebo jaké beru prášky,prostě dobu testů po 3 měsících mohu brát jako spolehlivou?

Oraltest hiv 28. 12. 2018

Uživatel: Malinik, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Prosim o odpoved. Koupil jsem si oralni twst na hiv ze slin. Nyni uzivam atb Amoksiklav 1g z duvodu bolesti v krku a prokazaneho crp testu. Zajimaji me 2 veci prosim : je mozne se nakazit virem hiv a na crp testu mit prokazanou bakterialni infekci? Ovlivni mi vysledek hiv testu uzivany amoksiklav 1g nebo mohu test provest ? Dekuji.

3 mes vs 6 mes 28. 12. 2018

Uživatel: Muf, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den,cetl jsem na netu odpoved nejake pani doktorky z nemocnice Na Bulovce ohledne hiv testu a odpovidali jednomu tazateli,ze pokud bude negativni po pul roce od rizika,ze se nenakazil. Jak je mozne,ze Na Bulovce doporucuji test az po 6 mes? Vy jste se setkali v praxi s pripadem, kdy byl clovek ve 3 mes negativni,nemel zadne dalsi riziko a ve 4,5 ci 6 mes byl pozitivni? Dekuji a prosim to uvedt na pravou miru i kvuli vsem ostatnim tazatelum. Dekuji moc.

Antibiotika 27. 12. 2018

Uživatel: Jan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, ovlivňuje používání antibiotik Azitromycin (na chlamydii) tvorbu protilátek? Plánuji jít na test po dvou měsících po rizikovém chování a chci vědět, jak směrodatný ten test bude, než půjdu na test po třech měsících

Rozdíl mezi 'klasickými' a placenými (statimovými) testy. 27. 12. 2018

Uživatel: Alice, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, když jsem se zajímala o možnosti testování HIV v Brně, našla jsem, že ve fakultní nemocnici lze podstoupit testy na HIV dvěma způsoby, odběrem krve (z lokte), kdy vám výsledek sdělí do týdne za standardní poplatek. Druhý způsob testování (statimové testy) se provádí podobně (opět odběr krve z lokte), ale za příplatek se dozvíte výsledek do dvou hodin. Chtěla bych se tedy zeptat, jestli se tyto dva způsoby testování (které se liší pouze tím, jestli si připlatíte) mají stejnou spolehlivost. Jestli se například používají stejné metody testování v obou případech (krev se odebírá z loketní jamky do zkumavky v obou případech). Zkrátka jestli je rozdíl ve spolehlivosti výsledku testu, který se dozvím za týden, nebo po příplatku za dvě hodiny, když dodržím imunologické okno (3 měsíce=12 týdnů). Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Spolehlivost výsledku testu 27. 12. 2018

Uživatel: Anonymka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, 69. den od rizika jsem se nechala testovat v jedné ze specializovaných laboratoří pro testování HIV. Výsledek vyšel negativní. Nicméně se chci zeptat, zda se na tento výsledek mohu spolehnout s ohledem na to, že jsem na přelomu 5.-6. týdne od rizika brala z důvodu onemocnění angínou antibiotika OSPEN. Děkuji předem za odpověď.

Ovlivneni testu 26. 12. 2018

Uživatel: Hanka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, muj pritel byl na HIV testu v roce 2017. Vyšel naštěstí negativně. Bylo to více než 24 měsíců od rizika. Vim, ze po 3 měsících od rizika test už neovlivní žádné léky ani drogy, ale zajimalo by me, jak je to s léky, které mají proslou dobu trvanlivosti. Muj pritel si mohl v tomto období 2 let vzít klidně omylem nějaký lék (Paralen, antibiotika) nebo kortikoidovou mast, která mohla být prošlá. Dočetla jsem se, ze prošly lék se může vlastně stát toxickým. Může vyvolat zvracení nebo průjmy. Bojím se, aby například nějaký prošly lek užitý mym přítelem, nemohl ovlivnit vysledek testu. Moc děkuji za odpověď. Je to pro me velmi důležité.

Hiv- Aids 26. 12. 2018


Dbry den, Pise se zde, ze ve fazi aids uz memusi mit clovek protilatky, muze toto obdobi trvat treba pet let bez dalsich vyraznych potizi, napriklad jenom s kaslem a akne, obcas nachlazeni? Dekuji

Zdravotní problémy 24. 12. 2018


Dobrý den. Před více jak 5 lety riziko. Šlo o nechráněný orální sex. Ona mě. V určitý moment podivný pocit. Jako, kdyby se tělo něčemu bránilo. V období od rizika po 23 den slabost u srdce, aft na jazyku. Pak něco ve smyslu primoinfekce. Opravdu velmi silná vodnatá rýma s kýcháním cca 1 den, následoval kašel se zánětem hltanu, zatuhlý krk, bolest hlavy, pocení, bez výrazného zvýšení teploty. Silné noční pocení trvalo 5 měsíců, ale to mohlo být psychikou. Nikdy nic podobného předtím, ani potom jsem nezažil. Po cca 3 měsících začínající problémy v oblasti uzlin. Hlavně v podpaží a tříslech. Bez zjevného zvětšení, ale s pocitem útlaku a citlivostí kůže na dotek v jejich okolí. Dlouhodobý průjem cca 4 roky. Nyní cca 1 rok celkem v pořádku. Ke změně došlo kupodivu po zánětu průdušek, kdy mě byly nasazena antibiotika. Došlo k zácpě a od té doby výraznější průjem nemám. Nyní po pěti letech začínám mít problémy v oblasti břicha a plic, způsobené možná zvětšenými uzlinami. Trápí mě dušnost, problémy se žalůdkem, nafouknuté břicho, zvýšená tvorba žadudečních šťáv a s tím spojené pálení žáhy, to vše hlavně k večeru a v noci. Občas bolí svaly, takové bodavé bolesti, občas bolesti hlavy, pálení kůže na rukou, sucho v ústech. Zvýšená nemocnost není. Za dobu 5ti let asi 2x angína, ale průběh jiný než býval. Agresívnější. Test jsem měl po 5 měsících od rizika v ČSAP Ostrava. Test vyšel údajně negativní. Údajně proto, jelikož nemám výsledek, byl anonymní na číslo. Pouze sděleno ústně. Nejsem hypochondr, spíš naopak. Nemoci zlehčuji. Problémy si jinak, než infekcí HIV nedovedu vysvětlit. Nic podobného jsem před rizikem neprožíval a žádné jiné pohlavní nemoci příznaky neodpovídají. Mohu brát test opravdu jako definitivní co se týče HIV? Měl by být spolehlivý, ale zdravotní potíže tomu moc nenahrávají. Děkuji za odpověď

Spolehlivost? 20. 12. 2018

Uživatel: Kamil, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den,chci se zeptat,pokud bych mel kapavku nebo chlamydie a nevedel bych o tom,jste si opravdu jisti, ze i tak jsou testy spolehlive ve 3 mesicich? Dekuji.

Hepat 18. 12. 2018

Uživatel: Hepat, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň chcem sa spýtať Dneska som bol na testoch na HIV 97 dňoch po poslednom ryziku aj na hepatitídy som bol testovaný tam my vyšlo že som prekonal hepatitídu B + bral som doxyhexal a medoflexine mám sa dať ešte neskôr testovať na HIV mohlo to nejak ovyplayvnit protílatky na HIV alebo to môžem brat za definitívne keď je to 97dni ? Ďakujem za odpoved

Vliv antibiotik na HIV test 18. 12. 2018

Uživatel: Richard, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, moje rizikové chování byl orální sex s cizí ženou. Ona byla delší dobu aktivní (aspoň se tedy snažila, ale díky velkého množství alkoholu u mě nedošlo ani ke stopoření penisu). Já jsem ji během toho asi 3x olízl vagínu a nic víc z mé strany neproběhlo. Je moje výše uvedené chování bráno jako rizikové k nakaženi virem HIV ?? Po 8 týdnech od této události mi obvodní lékař nechál udělat krevní testy na HIV, žloutenky, syfilis a kapavku. Všechny testy byly negativní. Mohlo by výsledek testu ovlivnit užívání antibiotik Azitromycin Mylan ?? Užil jsem pouze 3 tablety (1/24h) a test na HIV byl proveden po 15-ti dnech od dobrání výše uvedeného léku. Děkuji za Váš čas a odpovědi na moje otázky.

Rychlotest vs laboratorní test 18. 12. 2018

Uživatel: Kamil, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý večer, byl jsem se nechat testovat ve 2 měsících ve Zdravotním ústavu na hiv,syfilis a žloutenky. Vše negativní. Včera jsem byl na rychlotestech na ty samé choroby u vás již ve 3 měsísích a vše vyšlo také negativní. Mohu se na to spolehnout i pokud bych měl chlamydie nebo kapavku o kterých bych nevěděl? A je spolehnutí na ten rychlotest i v případě, že jsem mezi druhým a třetím měsícem bral Ospen 1500 (penicilinové antb) na 10dní? Děkuji moc, chtěl bych to už pustit z hlavy, ale volal jsem na venerologii na Anděl a ptal se na rychlotesty a tam mi řekli, že ta spolehlivost není taková jako u laboratorních testů. Vždyť se oba dělají z krve ne? Nevím jestli jsem paní zmínil, že byly krevní. Mám tedy testy pro jistotu opakovat v lednu v laboratoři? Už jsem včera myslel, že to můžu hodit za hlavu, přestat se stresovat a zaměřit se na budoucnost... Prosím jak to je. Je možné, že by rychlotesty u vás vyšli negativně a v laboratoři pozitivně? Pokuste se mi prosím zodpovědět všechny otázky. Děkuji moc za váš přístup a 100% práci.

Sliny a testovani 14. 12. 2018

Uživatel: Testovani, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Jak je možné že není možnost se infikivat slinami a je možné udělat test který je ze slin a ukazuje jesli tam vir je? Jsou ty protilátky i ve slinach? Děkuji za odpověď.

Darovanie krvy 14. 12. 2018

Uživatel: Kovac, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den,len jedna otazka, pri darovani krve automaticky sa robia testy na Hiv, syfylis a podobne...?

Ovlivní výsledek testu když užívám nosní sprey NASONEX 13. 12. 2018

Uživatel: Komorous, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, udělal jsem si pro jistotu domácí HIV test. Test vyšel negativně a to celkem hned po provedení i po deseti minutách jak je psané v příbalu. Nicméně vím, že je potřeba dodržet pár zásad kdy má smysl test dělat a to je i ovlivnění účinnými látkami v lécích. Před měsícem jsem přestal používat nosní sprey Nasonex který je specifikován jako lokální kortikosteroid. Nevím zda mám provedenému testu věřit? Jelikož mám nadále problémy s fleky na jazyku (prokázané kvasinky stěrem), které jsem vyléčil na doporučení lékařem canesten tablety. Ale fleky a pálení zůstali. Znovu stěr jazyka a prokázáno zlatý stafikok dostal jsem ATB a ty moje další testování značně oddalují. Začínám být nejistý jelikož nejnovější stěr je již v pořádku, ale jazyk stále flekatý a pálí. Prosím o radu jak postupovat. Děkuji

Spolehlivost testu po 70 dnech od rizikového chování 13. 12. 2018

Uživatel: Tonda, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, 70 dní před testováním, které vyšlo negativně jsem měl aktivní orální styk s mužem, při kterém došlo k výronu preejakulátu do úst. Chtěl bych se zeptat, jaká je spolehlivost testu, popřípadě jaká je možnost, že by se v mojí krvi ještě neobjevily protilátky, i když neberu žádné léky a imunitu jsem měl vždy dobrou.

Spolehlivost 7,5 týden a léky 13. 12. 2018

Uživatel: R., Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Bude test po 7,5tydnech spolehlivý když se používaly probitika, rupafin a vitamín d? Vím, že spolehlivost je po 12 ale myslím že jsem měla primoinfekce a celý čas cítím zvětšené uzliny a mám vyrážky a chtěla bych podstoupit. Děkuji.

Aktuální počet dotazů v databázi: 2502

Obrázek č. 138

Podpořte nás!

 

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.