On-line poradna

V tomto tématu Vám rádi zodpovíme všechny dotazy týkající se testování na HIV, tedy např. KDY jít na test, KAM jít na test apod. Získáte zde také informace o možnostech tzv. rychlo-testů. Budeme se snažit, abyste svou odpověď získal/a v pracovní dny nejpozději do 24 hodin od položení dotazu.


 

 

Biseptol 24. 11. 2017

Uživatel: Tomáš, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Je potřeba odložit po užívání Biseptolu 480 testy na HIV na více než 3 měsíce od rizikového chování? Nebo Biseptol nemá na HIV test vliv jako antibiotika? Děkuji

Sanitka? 23. 11. 2017

Uživatel: Sisifos, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Před asi 12 lety jsem měl nechráněný sex s holkou co brala drogy. A před třemi lety jsem měl nechráněný sex s holkou,která byla dost sexuálně aktivní. Nikdy jsem na testu nebyl a mimo únavu nevnimam žádné příznaky. Přesto uvažuji o testech. Jsem diabetik a krev mi berou každé tři měsíce,všechno je ok. Ukázalo by se v běžných rozborech krve něco? A stačí navštívit vaší sanitku,abych měl jistotu,je-li vse v pořádku?

Rychlo test/ Klasický test / syfilis/ žloutenka 23. 11. 2017

Uživatel: ond, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěl bych se optat. Zde v poradně jsem četl, že mezi 2-3 měsícem je 1% rozdíl. I jsem zde četl, že snad hranice tří měsícu by se měla snižovat a že virus by se měl v těle objevit již dříve. Svůj nechráněný pohlavní styk jsem měl z 19 na 20 září. Na testu jsem byl 20 listopadu. Tedy přesně 61. den. Nechal jsem si udělat rychlo test, abych věděl výsledek hned. Chtěl bych se zeptat jaká je rozdílná přesnost mezi rychlotestem a zaslání vzorku krve do laboratoře. Žádné leky jsem neužíval. Test vyšel negativní. Dále jsem četl zde, že může vzniknout prodloužená reakce na některé nemoci (žloutenka typu C, syfilis), ale v jiné odpovědi jsem zde objevil, že v případě, že i kdyby měl člověk syfilis a nelečil se momentálně, že i přesto test na virus HIV by měl ukazat výsledek. Omlouvám se za dotaz, který zde padá poměrně často a jestli jsem špatně pochopil či nesprávně vyložil některé odpovědi. Děkuji za Váš čas strávený nad mou odpovědí.

Testy v sobotu 22. 11. 2017

Uživatel: Jan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Je možnost se v Praze nechat otestovat teď v sobotu 25.11. mezi 15-17 hodinou v domě Světla..?? Kromě braní vitamínu C a zinku jsem od rizikového styku žádné léky nebral a v sobotu to bude přesně 10 týdnů od rizikového styku. Myslíte, že už bych se mohl nechat otestovat a nebo mám ještě 2 týdny počkat..?? Ještě se zeptám, nejsem z Prahy, je možnost si nějak připlatit za nějaké zrychlené výsledky..?? Děkuji...

Antibiotika 22. 11. 2017

Uživatel: Lubos, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, 20.11. Sem sel na testy vysledek jeste není ale bylo to po 98 dnech po rizikovem styku. Chtel jsem se zeptat jestli ovlivní vysledek testu to ze sem dva mesice zpět užíval sirokospektralni antibiotika. Cca v ctvrtem az sestem tydnu po riziku.

Obavy 22. 11. 2017

Uživatel: Ruda, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý večer.Obracim se k vám s prozbou,Mněl jsem pohlavní styk s holkou která brala drogy nitrožilně.Byl jsem na testech po třech měsících a pak po půl roce v HIV sanitce můžu brát testy za spolehlive? Pořád mám zdravotní problémy, žluté tečky v puse a na rtech nějake tecky ,tou dobou jsem dostal tetanii kterou trpí i moje mamka a sestra zřejmě dědičné ,dále se mi přidalo svyseni tepu srdce na které beru prasky.Jsem stoho psychicky špatný,beru léky i na psichiku,byl jsem hospitalizován na psichiatrii kde mi dávali hodně léků,přesně nevím co to bylo,často mne vozila sanitka do nemocnice kvůli záchvatům a tam jsem dostával kapacky s něčím na uklidnění,jsem často unavený a skoro pořád spím i přes den,mněl jsem zánět hltanu a různé boláky na ruce jako by akné,bral jsem i 2 antibiotika azitromycin.Nemuzou to být příznaky HIV?Nebo nemohlo to nějak ovlivnit testy?nikdy jsem takové problémy nemnel.Dekuji za odpoved

ovlivneni testu PCR 21. 11. 2017

Uživatel: Jirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den pane doktore, ovlivni nachlazeni, chripka, viroza ci jine onemocneni nejak vysledek PCR ( hodnotu virove naloze - citlivost ), ze by byla extremni ci nezjistitelna?? A v imunologickem vysetreni by byli videt nejake velke odchylky v krvinkach ( CD4 a CD4/CD8)? Dekuji

Test bez čekání 21. 11. 2017

Uživatel: Karolína, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je v Praze nějaké testovací místo, kde se výsledek dozvím bez týdenního čekání, ještě v daný den, podobně jako je tomu ve vaší sanitce. Děkuji za odpověď.

Testy HIV 20. 11. 2017

Uživatel: Markéta, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chci se zeptat na jednu věc. Muj pritel byl kvuli mé obavě na HIV testu u sve prakticke lekarky. Jsme spolu téměř dva a pul roku a jsme si věrní. Testy vysly negativně. Zrejme byl pouzit test s nazvem HIV combo (podle toho, co psala paní doktorka do zpravy). Byl to krevní test. Pritel ale tvrdí, ze mu paní doktorka rekla neco jako ze muze byt jen nositel, ale ze se mu to z te krve stejně nemusi projevit, ze se to projevi třeba az po tydnu od toho odběru. Přijde mi to jako hloupost, zrejme to pritel špatně pochopil. Zde neustále čtu, ze pokud se jde na test po 3 mesicich od rizika, tak to vyjde správně. Vím, ze by tvorbu protilátek a nasledne HIV test mohlo ovlivnit treba nejake závažné imunologicke onemocnění, ale přítel k zadnemu imunologovi nedochazi a nejake dlouhodobe závažné problemy nema(jen obcas zanety prudusek a kašel) A jak zde uvadel pan MuDr. Prochazka, pokud by někdo mel takové onemocnění, tak uz by tady asi davno nebyl, pokud by se nelecil u imunologa. Tak nevím, proc tohle ta dotycna doktorka rekla, nechci zlehcovat jeji lekarske znalosti, ale prijde mi, ze v tomto oboru se moc nevyzna. Po více nez dvou letech od rizikového styku by se to priteli v krvi uz snad projevilo, alespoň podle toho, co jsem se zde dočetla. Nebo jestli ho pani doktorka chtela jen postrasit, opravdu nevim. Mohl byste mi nekdo prosim poradit? Pritel uz by tam podruhé nešel, uz takhle jsem ho musela moc premlouvat. Moc děkuji za Vaší ochotu.

Testovani 20. 11. 2017

Uživatel: Radomír, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, před rokem jsem byl očkován proti vzteklině. Taktéž jsem dostal profylaxi na vzteklinu po kousnutí. Očkovací látka verorab. Nyní se chci testovat na hiv po 3 měsících od rizika. Můžu i přes uvedené považovat test za spolehlivý . Dekuji

Pcr 19. 11. 2017


Dobrý den, když se někdo rozhodne jít na testy metodou pcr, protože ví, že má zhoršenou tvorbu protilátek, činí dobře, nebo se může spolehnout na opakované čtyři testy v laboratoři v průběhu tří let, na stejné jedno riziko. Dekuji za odpověď

Testování v sanitce 19. 11. 2017

Uživatel: Anonym, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu věc, která mě nyní napadla a asi se potřebuju spíše jen ujistit. V minulosti jsem využil příležitost Vašeho testování v sanitce, okolo které jsem procházel a tak jsem se nechal otestovat (nějakou dobu jsem o testu přemýšlel, protože mě bezdůvodně fyzicky napadl jeden člověk, zřejmě bezdomovec a tak jsem příležitosti testu v sanitce využil), test byl negativní, ale test proběhl téměř na den přesně 2 měsíce od daného incidentu - napadení. Při napadení jsem žádné krvavé zranění neutrpěl, maximálně jen nějaká odřenina kůže, takže i ten test jsem podstoupil spíše pro svůj klid. Vím, že s naprostou jistotou by měl být znám výsledek po 3 měsících, ale pokud se nepletu, měl by být v případě neužívání antibiotik, atd., spolehlivý i po 2 měsících. Nyní mě ale napadlo, zda je tedy tento odstup 2 měsíců v mém případě dostatečný, pokud se v sanitce užívají tzv. rychlotesty... nebo to vychází nastejno v případě těchto tzv. rychlotestů i v případě, že by člověk šel na normální test někam tzv. do kamenné budovy? Omlouvám se, pokud nějaký podobný dotaz již padl, ale já se asi spíš potřebuji ujistit... Přijde mi ovšem, že pokud by nějaký podstatný rozdíl přítomen nebyl, další testování je i v rámci daného incidentu zbytečné. Předem děkuji za odpověď.

Test 19. 11. 2017

Uživatel: Jon, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Zdravim, delal jsem si test po 30 dnech od rizikoveho chovani, testy vysli negativne byl to test na hiv1 hiv2 p24, projevilo by se neco uz po 30 dnech napr. v testu p24? Dekuji

11 let 18. 11. 2017


Dobrý den, může být jediným příznakem hiv infekce po jedenacti letech vypadani ochlupeni a jak spolehlivý by byl po takové době test u člověka se zhorsenou tvorbou protilatek, děkuji za odpověď.

Test 16. 11. 2017

Uživatel: Sim, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den.Spal jsem s holkou v nočním klubu bez ochrany,protože jí znám.Potom jsem začal mít strach.Nedávno mi ale ukázala kartičku na které měla výsledky od pracovnic,které navštěvují noční klub a testujou je na HIV atd.Vše měla negativní.Rozmezi našeho sexu a toho jejího testu je asi 75 dní.Myslíte si,že by to mohlo být v pořádku?

Doplnění dotazu Antivirotika 16. 11. 2017

Uživatel: Hana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Moc děkuji za zodpovězení dotazu. Me šlo jen o to, ze pokud např. ten Herpesin je určen k léčbě nějakého virového onemocnění (např. Herpes simplex) tak zda to nemohlo ovlivnit vysledek testu na jine virové onemocnění, konkrétně HIV. Jinak moc děkuji za práci kterou děláte, myslím, ze to pomůže mnoho lidem, kdyz si nejsou jistí a mají strach. Diky!

Obava 15. 11. 2017

Uživatel: Zdeněk, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Je mi jasné,že by to test vyřešil a odpověděl mi na moji otázku.To bych vám nepokládal dotaz.Jen mě zajímá vás názor na to co jsem psal.Děkuji

Antivirotika 15. 11. 2017

Uživatel: Hana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, muj dotaz byl asi omylem smazán. Ptala jsem se, zda by mohla mast Herpesin (k léčbě oparů) , která obsahuje léčivou latku aciclovir, ovlivnit vysledek testu na HIV? Herpesin by mělo být antivirotikum. A co napriklad kortikoidove masti? I u těch plati, ze pokud pujdeme na test alespoň 3 měsíce po rizikovem styku, tak test to neovlivní a je jedno, ze v průběhu tech 3 mesicu jsme tyto různé masti pouzivali?

Obava 15. 11. 2017

Uživatel: Zdeněk, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den.Mám kamarádku která pracuje v nočním klubu.Měl jsem s ní pohlavní styk bez ochrany a bylo to koncem Července.Neměl jsem žádné příznaky(a to i kamarád,který s ní pár dní po mě spal) a mám v normě i normalní odběry(leukocyty).Dokonce v tom jejím klubu byly asi v polovině Října pracovnice a dělali ji i těm holkám testy na HIV a další choroby.Kamarádka mi to potom ukazovala a bylo to dobré (negativní).Mám se stále obávat?

Test po dvou letech 15. 11. 2017

Uživatel: Mira, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, pan doktor Prochazka zde psal, ze testy nikdy nemuzou byt 100%. Chtel jsem se zeptat zda ani po dvou letech od rizika nemuzu po opakovanem testovani povazovat vysledky za 100%, ale pouze "za spolehlive". Mam neustale zdravotni potize a myslim si,ze by mohli souviset z HIV, nebot riziko bylo s pozitivni osobou. Dekuji za odpoved.

kdy jít na test 15. 11. 2017

Uživatel: Lexa, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, slyšel jsem, že existují laboratoře, které dělají test na HIV dříve než po 3 měsících po riziku (snad prý už po 2-3 dnech). Je to pravda, dá se jít někam nechat si udělat takový test dříve? A případně kam? děkuji za odpověď

Test po 2 mesiacoch 14. 11. 2017

Uživatel: Alex, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, pred zhruba 2 mesiacami som mal analny nechraneny styk s muzuzom, ktoreho hiv status nepoznam. Styk bol "agresivnejsi" takze sa objavili aj stopy krvi. Kedze som spanikaril test som robil po mesiaci a teraz po dvoch, testy boli negativne (testovany som bol v referencnom centre v Bratislave (testy by mali byt stvrtej generacie)). Zaujima ma ma ci je vysledok po dvoch mesiacoch spolahlivy alebo nech si ho zas zopakujem.. Za odpoved dakujem :)

Strach 14. 11. 2017

Uživatel: Radim, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den.Prosim vás byl jsem po třech měsících na testech a pak po necelém půl roce můžu brát výsledky za spolehlive,beru hodně léků na psichiku bral jsem i 2 antibiotika azitromycin.Jsem pořád unavený skoro pořád spím,tetka mi našli že mám problém ze srdcem,mmnel jsem i zvětšené uzliny a zánět hltanu a různé boláky jako by akné které jsem nikdy nemnel v puse mam žluté vřídky na obou stranách mám to už delší dobu asi od pohlavního styku nikdy jsem to nemnel,začínám i špatně vydet, mám velký strach jestli se nejedná o HIV a jestli mohlo skreslit něco vysledky,vím že se všude píše že výsledky po 3 mesicich jsou 100 procentní ale nevím proč mám takové problemy.(spal jsem s dívkou která bohužel brala drogy nitrožilně cos jsem se dozvěděl aš pak,sice byla taky na HIV testu asi po necelých 4 měsících ale bere také hodně léků) děkuji za odpověď s pozdravem Radim

oraquick presnost 13. 11. 2017

Uživatel: vapornnz, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň, chcem sa opýtať, pred 10 mesiacmi, som mal pohlavný styk vo verejnom dome s neznamou zenou.. podotýkam, že išlo o jedinné a jednorázové rizikové správanie. samotný akt prebehol pravdepodobne s kondómom, ale keďže si nie som úplne istý, rozhodol som sa otestovať pomocou oraquicku.. aj keď viem, že neuznávate domáce testovanie na HIV, chcem sa opýtať, aká je spolahlivost, do akej miery mozno doverovat vysledku, keď prvý test po 7 mesiasoch vyšiel negatívny, druhý test po 9 mesiacoch tiež negatívný, pri dodržaní postupu. T.j. Nepiť nejesť pred testom. Plus chcem sa opýtať čo signalizuje control line? Usudzujem správne, ze pokiaľ C line sa zobrazí, tak vzorka bola pridaná správne ´, teda test obsahoval dostatocne mnozstvo vzorky? Ďakujem za odpoveď.

Darcovstvi krve a možnost ovlivnění výsledků 12. 11. 2017

Uživatel: Markéta, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, rada bych se zeptala na jednu věc. Pan doktor Procházka zde uvadel, ze vlastně na samotny test nemají zadne léky vliv, ze je důležité dodržet alespoň 3 měsíce od rizikového styku. Nijak rizikově se nechovam a ve čtvrtek 9. 11. jsem byla poprve na darovani krve v nemocnici, kde se kontroluje i HIV a podobně. V dotazníku se mely uvest vsechny léky, ktere jsem brala v uplynulém mesici. Tak jsem podstivě vypsala Rowatinex a Herpesin- mast. To, ze jsem brala antibiotika Nolicin jsem neuvadela, protože poslední tabletku těchto antibiotik jsem mela 3.10. a to je více jak měsíc pred odberem. No a pak kdyz jsem byla u paní primarky pred odberem a ona procitala dotazník, tak se jen zeptala na ten Herpesin, jestli to byla mast nebo leky. Rekla jsem, ze jsem tuto mast použila pouze jedenkrát asi tri dny pred odberem z důvodu, ze jsem se bala, aby mi nenaskocil opar, protože při oparu se krev davat nemá. Opar stejně neprisel. Paní primarka me k odběru normálně propustila. Jen jsem si precetla, ze Herpesin je antivirotikum, tak mě jen napadlo, zda by třeba nemohlo dojít k ovlivnění výsledků krevních testů právě na to HIV, a to samé i ten Rowatinex, který jsem také uzila pouze jednou (asi dva dny pred odberem) , protože me trochu palilo pri močení. Možná je to zbytečne prehnane, ale raději se ptám. Nikdy jsem nemela rizikovy styk, jen mam trochu obavy z jednoho pratelskeho polibku, ktery uz si ani nevybavuji, zda opravdu probehl nebo ne. Už je to vice než dva roky stará záležitost. Vím, že pri pratelskem polibku se HIV nepřenáší, ale mě tato vec neda spát. Tak kdybych byla HIV pozitivní, zda by se to po takove době a při takových lécích, které jsem vypsala, projevilo při testování krve při dárcovství ? Výsledky z nemocnice prijdou az nekdy další týden, tak abych byla klidná, ze vysly správně a neublížily nejakemu příjemci. Moc děkuji za odpověď a omlouvám se za dlouhý dotaz.

Testování před operací 11. 11. 2017

Uživatel: Strašpytel, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, zajímalo by mne, zda testují v nemocnici před operací (slepé střevo, žlučník). Podepisovala jsem souhlas s testováním viru HIV před operací. V případě, že vyjde pozitivní výsledek, má povinnost lékař informovat pacienta? Děkuji za odpověď.

autoimunitní onemocnění štítné žlázy 8. 11. 2017

Uživatel: sára, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Trpím autoimunitním onemocněním štítné žlázy, léčim se již 7 let. Byla jsem na testech 4 měsíce od rizika a vyšly negativně. Může být však test ovlivněn tím autoim. onem. Štítné žlázy? A nebo masti Locoid(kortikoid), kterou jsem používala na léčbu koutků? Děkuji za odpověď

I.P.Pavlova 6. 11. 2017

Uživatel: Pepe, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

9.11.2017 má sanitka testovat na I.P.Pavlova, mohu se zeptat na přesnou adresu, nebo kde jí tam najdu? Dozvím se výsledek ihned? Děkuji za odpověď.

Triprim 6. 11. 2017


Dobrý den, patří Triprim (chemoterapeutika) mezi léky které můžou ovlivnit výsledky testů ? Děkuji

Test 6. 11. 2017

Uživatel: Tereza, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, chtela bych se informovat zda je v poradku se nechat otestovat, ikdyz zadne priznaky nemam. Mela jsem kamarada, se kterym jsem mela nechraneny pohlavni sex vicekrat, a zacinam o nem zdravotne pochybovat. Je to uz vice nez 3 mesice a zadne priznaky se neprojevuji, ale i tak chci mit jistotu, ze jsem zdrava. Jaka je vetsinou cekaci doba na prijeti a testy, a taky v jake cenove relaci se pohybuje? Dekuji

Aktuální počet dotazů v databázi: 1771

CSAP nove logo

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

Obrázek č. 100

SANITKA

Pozvánka na nejbližší HIV testování v terénu:

Olomouc v pátek 24.11. od 14 do 20 hod. na festivalu Mezipatra, náměstí Republiky

Praha v úterý 28.11. od 16 do 19 hod. u výstupu z metra na Knížecí

Liberec v pátek 1.12. od 13 do 18 hod. Fugnerova - zastávka MHD

Praha v úterý 5.12. od 11 do 13 hod. Obchodní centrum Flora

... PRŮBĚŽNÝ PLÁN SANITKY 2017

Testování v Plzni

U příležitosti Světového dne boje proti AIDS rozšiřuje plzeňská poradna ve Skrétově ulici provozní dobu. Můžete ji navštívit 27.11. od 13 do 16 hod., 28.11. od 13 do 15:30 hod., 29.11. od 13 do 16 hod., 4.12. od 13 do 16 hod., 5.12. od 13:30 do 15:30 hod., 6.12. od 13 do 16 hod.

Obrázek č. 68
Obrázek č. 69
prevence

Podpořte nás darem

Podpora naší činnosti formou DMS

Obrázek č. 5

Odešlete SMS ve tvaru:
DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777

Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.

Informace o trvalé podpoře zde .

Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 6

Poradenská telefonní linka HIV a práce

Na lince 800 550 540 poskytujeme základní odpovědi zaměstnavatelům a zaměstnancům na dotazy týkající se nedorozumění a mýtů z oblasti HIV. Naším cílem je podpořit bezproblémové zaměstnávání HIV pozitivních osob a odstranit bariéry, které jim brání v nalezení nebo udržení zaměstnání.

Obrázek č. 4

Ministerstvo zdravotnictví ČR

Obrázek č. 51

Ministerstvo zdravotnictví ČR v rámci Národní program řešení problematiky HIV/AIDS podporuje pravidelně naše preventivní aktivity.

Magistrát hlavního města Prahy

Obrázek č. 55

Magistrát hlavního města Prahy přispívá na fungování azylového domu a na preventivní činnost.

Ministerstvo vnitra České republiky

Obrázek č. 57

Ministerstvo vnitra ČR pomáhá realizovat akreditovaný dobrovolnický program v naší organizaci.

GlaxoSmithKline

Obrázek č. 56

GlaxoSmithKline pomáhá naší organizaci realizovat preventivní aktivity po celé České republice.

Alza.cz

alza.cz

Děkujme společnosti Alza.cz za hmotné dary z oblasti výpočetní techniky a elektroniky.

Gilead

Gilead

GlaxoSmithKline pomáhá naší organizaci realizovat preventivní aktivity po celé České republice.

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.