On-line poradna

V tomto tématu Vám rádi zodpovíme všechny dotazy týkající se testování na HIV, tedy např. KDY jít na test, KAM jít na test apod. Získáte zde také informace o možnostech tzv. rychlo-testů. Budeme se snažit, abyste svou odpověď získal/a v pracovní dny nejpozději do 24 hodin od položení dotazu.


 

 

Test HIV dotaz 18. 5. 2018

Uživatel: DAVE, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Poradce Ostravě mi řekl, že test je 100%spolehlivý,pak jsem se dočetl, že test 4 generace je spolehlivý již po 16dnech,tak komu máme věřit? prosím o radu zkušeného poradce či lékaře je test 4 generace po 53 dnech dost dostačující pro jistotu že nejsem HIV? a jaká je šance, že po 90dnech se nákaza objeví?

Test Insti 18. 5. 2018

Uživatel: Honza, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den včera jsem podstoupil test INSTI a vyšel negativně po 14 týdnech. Můžu tedy tento výsledek brát jako za ukončený a jít dál? S pozdravem Honza

Test HIV 17. 5. 2018

Uživatel: DAVE, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chci se zeptat, zda-li mohu považovat za dostačující negativní hiv test po 53 dnech. Jedna se o test 4 generace proveden v Ostravě na partyzánském náměstí 7.

Ovplyvnenie vysledku 17. 5. 2018

Uživatel: Lana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň , môže testovanie ovplyvniť užívanie Dithiaden a Kortikoidna masť na ekzém. Ďakujem za odpoveď

Ještě k dotazu 17. 5. 2018

Uživatel: Radim, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den můžu se zeptat proč byl zmazan můj dotaz

Syflis 15. 5. 2018

Uživatel: Ljuba, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, omlouvám se, ale zkusím se zeptat i tady, po jak dlouhé době je vhodné se nechat testovat na syfilis? byla jsem po 3 týdnech a je to negativní, mohu být klidná? Děkuji moc Ljuba!!

Rychlý test 15. 5. 2018

Uživatel: Jan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, je rychlý test provedený na venerologii po cca pěti měsících od rizika, přičemž během této doby 2x antibiotika (poslední dva měsíce před testem) dostatečně spolehlivý, přičemž podotýkám, že jsem dosud neměl žádné problémy s imunitou??? již cca 4 měsíce neustálé kožní problémy, zvětšené uzliny, noční pocení, děkuji za odpověď..

Imunita 15. 5. 2018


Dobrý den, pisete ze vysledek hiv testu je spolehlivy 3 mesice od rizika a jedine co muze zpusobit falesne negativní hiv test po delší době je porucha imunity.Moje otázka je: Pokud bych měl nějakou poruchu imunity věděl bych o tom? Pokud si nejsem nejake poruchy vedom lze považovat muj negativní hiv test 3 mesic od rizika za jisty a definitivní?

Věková hranice 13. 5. 2018

Uživatel: Jire315, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdá mohu v 15ti letech jít sám - bez doprovodu rodičů - na HIV testy, nebo musím s nimi? A ještě jedna otázka, je v okolí Mladé Boleslavi odběrové centrum, nebo musím jet do Prahy? Děkuju za odpověď.

Lieky, testovanie 8. 5. 2018

Uživatel: Lucia, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň, môže ovplyvniť výsledok testu užívanie Paralenu?. A môžem považovať výsledok testu za 100% ak riziková situácia bola 1 marca a na test chcem ísť 17 mája? (12 týždeň). Ďakujem a prajem pekný deň.

Interpretace vysledku testu 7. 5. 2018

Uživatel: Jiří, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, nechal jsem se testovat testem HIV 1/2 Ab + p24 Ag s výsledkem 0,78 Nereaktivní při mezích 0,000 - 0,999. Test proběhl 8 týdnů od rizikového chování. Můžu tento výsledek považovat za definitivní nebo je hodnota 0,78 vyšší (i když v mezích) a proto by bylo lepší test zopakovat po 12 týdnech. Děkuji moc za odpověď.

Testy na HIV 7. 5. 2018

Uživatel: Alina, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, lze podstoupit i dříve spolehlivý test na HIV než po dvou měsících, jak je zde uvedeno? Např. placený a velmi drahý test, který zajistí spolehlivý výsledek dříve. Doba čekání je opravdu velmi dlouhá. Velmi děkuji. Alina

lanceta 5. 5. 2018

Uživatel: Jan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň , mohol som sa nakaziť HIV ak pri testovaní v BA bola nechtiac použitá lanceta, ktorá bola použitá pri predchádzajúcom klientovi?, alebo je tam všetko na 100% robené správne? ďakujem

Ještě k dotazu 3. 5. 2018

Uživatel: Radim, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Jiný sexuální kontakt nebyl, primoinfekci jsem prodělal 2as 3 týdnů, ještě jsem zapomněla dodat u té vyrážky že na rukách se někdy objeví něco jak kopřivka a pak zmizí, hrozné se i potím začalo to v zimě kdys jsem někde seděl vždy přes ryfle zůstal kruchta potu na židli,k tomu mám streptokoka v ustech, zvýšené borelie a další nemoci které jsem nikdy nemnel z rejmne dědičné,celé dny spím i v noci jsem úplně bez energie,psichicky jsem na tom špatně také od té doby beru hodně léků na psichiku

Test 3. 5. 2018

Uživatel: Radim, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den prosím vás,vím že zase píší ale nedá my to.Byl jsem na testu po 11 měsících od nechráněného styku(narkomankou)test vyšel negativně je možné že by nebyly vytvořeny protilátky? prodělal jsem i primoinfekci ale bez horečky.Mam bolesti kloubů,a vyrasku která nemyzi a svědí někdy nesnesitelnéuz delší dobu hlavně na zádech,může my odpověď někdo děkuji.Mam jít ještě na další test,byl jsem na hodně testech ale vždy v tom před testem byly v různém intervalu byly antibiotika a korkikoidova mast kterou mažu celé záda a koutky které mám také od styku

P24 antigen 2. 5. 2018

Uživatel: Marek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň, čítal som na vašich stránkach, že u ľudí, ktorí z nejakého dovodu neprodukujú protilátky proti HIV by po nejakom čase p24 antigen nemusel byť detekovatelny na testoch. Na zahraničných stránkach som sa stretol s názormi HIV expertov, že pokiaľ serokonverzia nenastala alebo jednoducho človek neprodukuje HIV protilátky ani v prípade, že je infikovaný, tak p24 antigen by bol vždy pozitívny na testoch a že jediný dovod, prečo antigen “mizne” je prítomnosť protilátok. Teda test 4. generácie eliminuje možnosť seronegatívnej infekcie a povedzme, že už od 3 mesiaca je 100% presný v praxi. Môže teda poďľa Vás pán doktor vymiznúť antigen aj bez pritomnosti protilátok pri infekcii? Ďakujem za odpoveď.

HIV test a priznaky ..doba 30. 4. 2018

Uživatel: Jarka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Koncem ledna jsem mela rizikovy styk. Od te doby trpim problemy, natekla uzlina na krku, paleni nosohltanu, unava, zahlenenost, pupinky (neco jako uhry). Test po necelych 2 mesicich vysel ok. Jak velke existuje riziko, ze mohu mit hiv? Dekuji za odpoved

Někdo ví a někdo ne..?? 30. 4. 2018


Dobrý den. Zajímala by mě jedna otázka. Například pan Mudr. Procházka v jednom dotazu odpovídal, že pokud někdo bral penicilínová antb. a šel po 2,5 měsících na testy, může tyto testy brát za spolehlivé. Pak tu je ale podán obdobný dotaz a odpovídá na to pravděpodobně nějaký člen domu Světla. Nic proti vám, cením si vaší práce a skládám hold. Každopádně takový člověk většinou odvětí větou: ,,Při používání antb. jděte na testy až po třech měsících." Myslím, že některé dotyčné, kteří se této nemoci bojí to může vystrašit. Ptal jsem se ze zvědavosti na dvou infekčních centrech v Brně a od obou primářů mi bylo řečeno, že penicilín a některé druhy antibiotických či kortikoidových přípravků testy neovlivní a tudíž stačí i dva měsíce. Pouze pokud by je člověk bral do čtrnáct dní před testováním. Jak to tedy je..?? Děkuji

Test 29. 4. 2018

Uživatel: Radim, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den.Vsude píšete jak je test spolehlivý.Byl jsem na testech po 3,4,5,6,10 měsících.Ale pořád zdrávotni problémy tak jak tomu mám rozumět.Mam vyrasku už delší dobu,na zádech a na rukách někdy se my udělali více puchýřků a pak zmizí po 2 hodinách něco jak kopřivka byl jsem na kožním- vernelogii napsali my korkikoidovou mast,za tu dobu jsem bral i hodně antibiotik na záněty,tet my zjistili streptokoka,můžete my napsat co mám dělat a kdy je výsledek 100 procentní,docela mne to trápí a jsem stoho psichicky na dně samozřejmě chodím k psichiatrovi beru hodně léků na psichiku 7 dene děkuji za odpověď

Spolehlivost testu 28. 4. 2018

Uživatel: Xmen, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Vystavil jsem se riziku při nechráněném pohlavním styku. Byl jsem na krevních testech 78. den od rizika - počátek 12. týdne. Užíval jsem 10 dni atb - penicilin na angínu. Test byl negativní. Mohu se na test po této době spolehnout? Nebo musím test podstoupit ještě jednou? Děkuji.

Je u sdělování psycholog? 28. 4. 2018

Uživatel: Mike, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, před 10 tydny jsem v zachvatu deprese uletěl s jednim klukem a došlo na nechraněny sex. Nyni mam podle lekaře Anginu, mam antibiotika která zabrala po 3 dnech, jsem bez horečky nebo jsem si ji nevšiml, kdykoliv jsem si měřil teplotu, nepřesáhla 37. Vyrážku nemohu sledovat trpim atopickym exemem. Čekam na uplynutí 3 měsíců abych mohl na testy, zatím se nějak smiřuji s pozitivitou. V případě sdělení pozitivního vysledku je u toho i psycholog? Sem člověk trpící depresivním syndromem a upřímně mám strach co se mnou informace udělá. Děkuji za odpověď

HIV test a priznaky ..doba 26. 4. 2018

Uživatel: Jarka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, 30.1. Jsem mela nechraneny styk. 26.3. Jsem absolvovala krevni test na hiv, vysel negat. Nicmene trpim dlouhodobou unavou, nocnim pocenim, bolenim v krku (na orl vytery na bakterie negativni) a nyni mam i pupinky, ktere pripominaji uhry a na jedne strane mirne zvetsenou uzlinou. Chtela bych se zeptat, jaka je pravdepodobnost, ze se u mne projevuje hiv. Nebo to muze byt psychosomaticky nasledek tohoto hloupeho cinu? Dekuji

Objevení HIV 24. 4. 2018


Dobrý den, mohl bych se vás prosím zeptat, pokud mi dělal lékař test na zánět žil (odběr a následný test krve) a já bych měl HIV, mohl by to takto odhalit? Děkuji za odpověď.

Test po primounfekci 23. 4. 2018

Uživatel: Jakub, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, test po prodelane ( asi) primoinfekci by reagoval na protilatky??8

Ještě k dotazu 23. 4. 2018

Uživatel: Radim, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den.Jeste k mému dotazu streptokok, jsem byl na testu a vyšel negativně po 10 měsících a to už byl 5 test ale nemohlo to ty korkikoidova a antibiotika nějak ovlivnit děkuji za odpověď

Streptokok 22. 4. 2018

Uživatel: Radim, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den.Prosim vás jak je spolehlivý test po 10 měsících po styku.Problem je že jsem se mazal korkikoidovou masti,záda,koutky.Mam hrozny strach ponevac my našly streptokok,po těle mám vyrasku které se nemůžu zbavit.Trpim i častějšímy průjmy.Dekuji za odpověď

možnost testování u gynekologa a ovlivnitelnost krevních testů výživovými doplňky 20. 4. 2018

Uživatel: Lenka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Je možné se nechat testovat na HIV u gynekologa? Bude mne to hradit pojišťovna?.. Mohou byt vysledky krevních testu ovlivneny tim, ze momentálně beru wobenzym, vitamin b, d a take brusinky, laktobacily, troj kombinaci chlorelly, jecmene a spiruliny a jednou denne blokurimu? Mockrát děkuji za odpověď.

Spolehlivost testu 20. 4. 2018

Uživatel: Josef, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. 2,5 měsíce po riziku (75 dní) jsem byl na testech hiv. Anti 1 a 2 negativní. Problém je že týden po testech 12.4.2018 (82 dní) až do dnes. Pociťuji v noci pocení na nohách a na zádech, není to velké, jsem spíše jen orosený ani obleceni není nikdy propocené. Na jazyku se mi udělaly 2 afty v pondělí jeden a ve ctvrtek druhý (nevím jistě, jestli to nazvat aftem, jsou to malinké bílé tečky, které mají průměr max 1mm ani skoro nejsou vidět a boli mě to jen pri doteku, jinak mě v jídle nebo pití neomezují a podotýkám mám rovnátka v ústech). Myslíte, že to mohou být příznaky hiv po 11 týdnech..?? Nebo výsledky jsou spolehlivé a je to způsobeno jen stresem..?? Žádná antibiotika nebo kortikoidy brané orálně jsem nebral.

Antibiotika 19. 4. 2018

Uživatel: Eon, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Rád bych se zeptal, jestli mají antibiotika nějaký vliv na výsledek testu HIV a syfilisu, kdybych se chtěl jít nechat otestovat po cca 4. - 5. týdnu od chráněného sexu. Děkuji mnohokrát

Dotaz 17. 4. 2018

Uživatel: AK, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Chci se zeptat - měl jsem minulý týden chráněný, anální sex (k poškození prezervativu nedošlo), nicméně proběhl nechráněný orální sex. Chci se zeptat, jak velká by byla šance, že by mohlo dojít k nakažení nějakou chorobou (žádné oděrky v ústech ani nic podobného nemám) a po jak dlouhé době bych si měl dojít na kontrolní testy? Děkuji Vám mnohokrát

Aktuální počet dotazů v databázi: 2006

CSAP nove logo

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.